Less is More

Less is More

Deze methode is geschikt voor gevorderden, docenten en conservatoriumstudenten. Dit 192 pagina`s tellende lesboek heeft als uitgangspunt: hoe speel je trompet in plaats van er tegen te vechten. In de hoofdstukken 1 en 2 ga ik vooral in op de technische en theoretische kant van deze doelstelling. De achterliggende gedachten om deze Methode te ontwikkelen beschrijf ik in hoofdstuk 3. Ik ga in deze methode zoveel mogelijk uit van mijn eigen ervaringen en jarenlange lespraktijk. Zo af en toe zal ik dit aanvullen met praktijkverhalen en anekdotes uit mijn professionele carrière. Vanaf hoofdstuk 4 beginnen de oefeningen, steeds voorafgegaan door do`s and don`ts en nuttige tips.  

“Less is More….letterlijk vertaald: minder is meer en daarmee heb ik mijn visie op trompet spelen in één quote uitgelegd.”

Bekijk de preview

Even terug naar de titel van dit lesboek. Hoe maak je trompet spelen gemakkelijker en wat wordt bedoelt met “minder is meer”? Door allereerst minder lucht te geven en met een evenredig belang minder met de embouchure te doen wordt het trompet spelen meer effectief, dus minder moeilijk! Met nadruk wil ik opmerken dat dit lesboek géén cursus op afstand is en je laten onderwijzen door een professional een aanbeveling moet zijn. Dit is een  methode voor gevorderden en zowel docenten als leerlingen kunnen hun voordeel halen uit dit boekwerk. De in dit boek gebezigde basistechnieken zijn echter ook voor beginners belangrijk studiemateriaal.

 

Bekijk het YouTube kanaal voor voorbeeldfilms van de oefeningen. Voor het afspreken van privélessen, Clinic`s en Workshops, gebruik het contactformulier op de website. Voor een preview van het boek, klik op onderstaande tekst.