Biografie

Frank werd geboren op 26 mei 1960 in Ossendrecht en groeide op in een muzikale familie. Na de middelbare school startte hij de studie trompet bij Theo Mertens aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Daar slaagde hij in 1981 voor trompet- en kamermuziek en behaalde een eerste prijs met onderscheiding.

Sinds 1980 is Frank van der Poel solo-trompettist bij de Marinierskapel en oogstte met dit orkest, zowel in Nederland als in Noorwegen, Duitsland en Zwitserland, veel succes met uitvoeringen van trompetconcerten van Haydn en Hummel.


Ook buiten de Marinierskapel trad hij op als solist bij het “Frysk” orkest, Zeeuws orkest, Brabants orkest en het BRT-Symfonie orkest. Verder was hij te gast in het televisieprogramma ‘’Jonge mensen op het concertpodium’’ en heeft hij diverse prijzen behaald op internationale concoursen. In juni 1986 slaagde hij cum laude voor het einddiploma ‘’uitvoerend musicus’’ aan het Rotterdams conservatorium.

Zijn populariteit als solo-trompettist nam enorm toe dankzij de uitvoeringen van de door Charlie Knegtel aan Theo Mertens opgedragen compositie “Opus for Trumpet” tijdens de Nationale Taptoe te Breda in 1986. Deze taptoe werd tevens uitgezonden op de televisie en “Opus for Trumpet” werd vastgelegd op de grammofoonplaat “Swinging Marines”.

Vanaf 1988 volgde hij de dirigentenopleiding aan de Hogeschool te Enschede, als
leerling van Gert Buitenhuis. Daar slaagde hij in juni 1992 voor het ‘Groot-diploma’

uitvoerend musicus Ha-fa Directie. Van 1985 tot 2002 was Frank als dirigent
verbonden aan harmonie Kolping’s Zonen te Bergen op Zoom.